Adam: 070-477 99 91 / Karl: 073-633 42 26

Stenspräckning / Krutsprängning

Vi kan ta bort i stort sett alla typer av berg, klipphällar, stenar och bergknallar. Du kanske ska bygga pool, bredda garageuppfarten, göra en tillbyggnad, modernisera källaren eller få ut mer av din tomt? Inget jobb är för stort eller för litet! Stenspräckning fungerar dessutom utmärkt på betongfundament, stentrappor och murar m.m.

Eftersom att stenspräckning är en säkert metod så är det ett bra tillvägagångssätt för att ta bort berg som sitter ihop med husgrunder. Vi kan t.o.m att spräcka under vatten eller inne i byggnader. Det beror på att stenspräckning, till skillnad från konventionell sprängning, inte ger ifrån sig några skadliga vibrationer.

Tveka inte att höra av dig till oss med dina specifika önskemål!

hemsida - kopia

Hur fungerar stenspräckning?

Stenspräckning utförs genom att krutladdningar sänks ner i borrade hål. Därefter detoneras krutladdningarna med en elektrisk impuls. Denna arbetsmetod innebär att man med stor precision kan kontrollera vad man vill ta bort.

Är ni försäkrade?

Ja, vi har alla försäkringar och tillstånd som krävs. Våra försäkringar täcker skador på upp till 10 miljoner kronor. Tveka inte att kontakta oss vid frågor!

Krävs tillstånd hos Polisen?

Ja, det krävs tillstånd hos Polisen, samt kommun och MSB (räddningstjänsten). Men du som kund behöver bara peka och så ordnar vi resten!

Kan ni spräcka under vatten?

Ja, Sevelund kan även erbjuda stenspräckning under vatten. Vi samarbetar med RPP DYK som har lång erfarenhet av undervattensarbeten. Tillsammans med RPP DYK så innehar vi alla tillstånd och certifikat, samt kunskap som krävs för att spräcka under vatten.

Kan stenspräckning skada omgivningen?

Stenspräckning är en säker metod. Vi kan t.o.m spräcka bort stenar och berg som "växer ihop" med husgrunden eller inne i en källare.

Erbjuder ni ROT/RUT-avdrag?

Ja, vid stenspräckning så finns möjligheten att få ROT-avdrag på 30% av arbetskostnaden. Prata gärna med oss vid frågor!

Vart finns ni?

Sevelund AB är verksam i Stockholm (Storstockholm), Linköping, Norrköping (Östergötland), Jönköping och Göteborg.

stenspräckning
stenspräckning

Använd gärna vårt kontaktformulär nedan. För att skicka bilder till oss så maila istället direkt till:
kontakt@sevelund.se

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.