Adam: 070-477 99 91 / Karl: 073-633 42 26

Vi har både grävmaskin och lastbil inom firman!

Dynamit- & krutsprängning / bergspräckning

Sevelund arbetar med bergsprängning och krutsprängning. Vi har även möjlighet att utföra hydraulisk spräckning, så kallad berg- och stenspräckning. Bolaget utför alla typer av bergborttagning men vi är framförallt specialiserade på känsliga objekt nära bebyggelse.

Eftersom att vi har både grävmaskin och lastbil inom firman så kan vi hantera arbetets alla moment inklusive bortforsling av stenmassor. Vi utför helt enkelt jobb från den mindre stenen på 1 kubik upp till berg på över 1000 kubik. Inget jobb är för stort eller för litet! Med vår metod kan vi ta bort alla typer av berg, klipphällar, stenar och bergknallar. Du kanske ska bygga pool, bredda garageuppfarten, göra en tillbyggnad, modernisera källaren, bygga nytt eller få ut mer av din tomt?

Krutsprängning är en säkert metod i känslig miljö. Vi kan t.o.m ta bort berg som sitter ihop med husgrunder eller som finns inne i byggnader.

Tveka inte att höra av dig till oss med dina specifika önskemål!

65165556

Hur fungerar sprängning?

Sprängning utförs genom att dynamit-/krutladdningar sänks ner i borrade hål. Därefter detoneras laddningarna med en stöt eller elektrisk impuls. När ämnet brinner så bildas en gas. När gasen inte "hittar ut" så spricker/exploderar berget.

Är ni försäkrade?

Ja, vi har alla försäkringar och tillstånd som krävs. Våra försäkringar täcker skador på upp till 10 miljoner kronor. Tveka inte att kontakta oss vid frågor!

Erbjuder ni ROT/RUT-avdrag?

Ja, vid sprängning och hydraulikspräckning så finns möjligheten att få ROT-avdrag på 30% av arbetskostnaden. Prata gärna med oss vid frågor!

6565651

Krävs besiktning & vibrationsmätning?

Det krävs ingen vibrationsmätning eller besiktning av närliggande husgrunder vid försiktig sprängning. Det är däremot en stark rekommendation vid traditionell dynamitsprängning då stora salvor (laddningar) detonerar.

Vilken utrustning använder ni?

Vi har olika typer av utrustning beroende på jobb. En uppsättning är helt bärbar och används när det inte är möjligt för maskiner att ta sig till platsen. I andra fall så använder vi grävmaskiner och stora sprängmattor. Vi anpassar helt enkelt valet av maskiner och utrustning beroende på jobb.

Skillnaden mellan krut och dynamit?

Dynamit har en brinnhastighet på ca 6000m/s (detonation) medan krut ligger på ca 350/ms (deflagration). Krut är endast explosivt i "instängt" tillstånd, exempelvis i ett borrhål.

front-ny

Krävs det utbildning?

Ja, det krävs utbildning och vi uppfyller samtliga krav. Polisen och Arbetsmiljöverket har bestämt att det krävs sprängkort och 1 års praktisk kunskap. För arbete i tätbebyggt område så krävs det även kurs i ovanjordsarbete och sprängarbetsledare.

Krävs tillstånd hos Polisen?

Ja, det krävs tillstånd hos Polisen och MSB (alt. räddningstjänsten/kommunen). Men du som kund behöver bara peka så ordnar vi resten!

Vart finns ni?

Sevelund AB är verksam i Stockholm (Storstockholm), Södertälje, Nyköping, Norrköping, Linköping (Östergötland) och Jönköping. Vid förfrågan så kan vi dock utföra arbeten i hela Sverige.

stenspräckning
stenspräckning

Använd gärna vårt kontaktformulär nedan. För att skicka bilder till oss så maila istället direkt till:
kontakt@sevelund.se

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.