Stubbfräsning

Stubbfräsning - Stockholm

Sevelund arbetar med stubbfräsning i Stockholm. Det är en mycket bra metod för att ta bort stubbar. Man fräser helt enkelt ner stubben en bit under marknivå och det enda som blir kvar är en hög med spån/flis. Därefter så kan man exempelvis fylla igen hålet med jord och så gräs. Spånet som blir över kan läggas i rabatten eller häcken för att förhindra tillväxt av ogräs.

Vår stubbfräs kan ta bort alla typer av buskar, rötter och stubbar i trädgården. Våra maskiner är effektiva och tar sig fram i de flesta terränger så länge som det finns en fri bredd på ca. 80cm.  Vi har skapat en FAQ längre ner på sidan där vi besvarar de vanligaste frågorna som kan uppstå inför att vi ska fräsa stubbar.

Behöver du få bort stubbar? Du bokar enklast borttagning av stubbar genom att använda kontaktformuläret längst ner på den här sidan, så återkommer vi med pris och info. Vi ser fram emot att få höra ifrån dig!

Före & efter

Endast stubbeEndast jord

Frågor & svar

Vad är stubbfräsning och hur går det till?

Stubbfräsning innebär att man med hjälp av en maskin fräser ner stubben under marknivå. Detta sker via ett hjul i metall som sitter längst fram på stubbfräsen. På metallhjulet så sitter det fräständer monterade. När hjulet roterar så maler fräständerna sönder stubben till spån. Det enda som blir kvar är ett hål i marken och en hög med spån. Hålet kan man fylla med jord. Därefter så är det bara att lägga på gräsfrön och vattna.

Kontrollera att vår maskin tar sig fram till stubben (den är 75cm bred). Frilägg stubben och ta bort så mycket sten som möjligt. Det underlättar arbetet. Stubben bör helst vara kapad ca. 15 cm ovanför marknivå. Om stubben är högre än 30 cm så krävs vanligtvis motorsågsarbete vilket innebär en extra kostnad.

Ett enkelt sätt för att uppskatta en stubbes diameter är att placera två pinnar i marknivå vid stubbens respektive ändar. Därefter kan man enkelt mäta avståndet mellan pinnarna med exempelvis en tumstock eller ett måttband. Vi mäter givetvis alltid stubbarna efter att de är nedfrästa för att få ett exakt mått. Men det kan samtidigt vara bra för dig som kund att kunna uppskatta priset innan jobbet påbörjas.

Sevelund hjälper gärna till med att fräsa gamla häckar. Vi börjar med att såga ner häcken nära marknivån. Därefter så använder vi maskinen som en kombination mellan jordfräs och stubbfräs. På så sätt så får vi bort alla rötter i marken. Nu är ytan redo för plantering av en ny häck, byggnation av staket m.m.

Våra maskiner påverkar gräsmattan minimalt. Det blir inga permanenta spår i gräsmattan. Efter stubbfräsning så blir det däremot alltid kvar lite spån som kan få gräset att gulna, men det återhämtar sig snabbt.

Vår stubbfräs behöver endast en bredd på 80cm för att ta sig fram. Vi kan även ta oss över enklare nivåskillnader och trappsteg genom att använda ramper som vi har med oss. Om tomten är mycket svåråtkomlig så kan man lyfta in stubbfräsen med en kranbil.

Stubbfräsning ger rätt till skattereduktion via RUT-avdraget. Det innebär att du får 50% i “rabatt” på arbetskostnaden.

Vi tar ut en engångskostnad för att komma ut med vår maskin. Engångskostnaden är alltid samma oavsett om det är en eller flera stubbar. Därefter varierar priset beroende på hur stor stubben/stubbarna är. 

Mät stubbens diameter (rakt över) och skicka infon i ett meddelande till oss. Använd gärna kontaktformuläret nedan. Så återkommer vi inom kort med en prisuppgift.

Hör av dig till oss!

Vi ser fram emot att få komma i kontakt med dig. Vår rekommendation är att du skickar ett mail eller använder vårt enkla kontaktformulär här intill.

Behöver du hjälp med Stubbfräsning?

Google Betyg
5.0
47 recensioner
js_loader