Stubbfräsning

Stubbfräsning

Stubbfräsning är en mycket bra metod för att bli av med stubbar. Man fräser helt enkelt ner stubben en bit under marknivå och det enda som blir kvar är en hög med spån/flis. Därefter så kan man exempelvis fylla igen hålet med jord och så gräs. Spånet som blir över kan läggas i rabatten eller häcken för att förhindra tillväxt av ogräs.

Vi kan ta bort alla typer av stubbar, buskar och rötter. Våra maskiner är effektiva och kan hantera alla typer av stubbar. Vi tar oss fram i de flesta terränger så länge som det finns en fri bredd på 80cm. 

Du bokar enklast stubbfräsning genom att skicka ett mail till oss. Kontaktinformation finns längst ner på den här sidan. Vi ser fram emot att få höra ifrån dig!

Före & efter

Endast stubbeEndast jord

Frågor & svar

Stubbfräsning innebär att man med hjälp av en maskin “fräser” ner stubben under marknivå. Sedan är det enkelt att fylla upp hålet med jord och så gräs.
Kontrollera att vår maskin tar sig fram till stubben (den är 75cm bred). Frilägg stubben och ta bort så mycket sten som möjligt. Det underlättar arbetet. Stubben bör helst vara kapad ca. 15 cm ovanför marknivå. Om stubben är högre än 30 cm så krävs vanligtvis motorsågsarbete vilket innebär en extra kostnad.
Ett enkelt sätt för att uppskatta en stubbes diameter är att placera två pinnar i marknivå vid stubbens respektive ändar. Därefter kan man enkelt mäta avståndet mellan pinnarna med exempelvis en tumstock eller ett måttband. Vi mäter givetvis alltid stubbarna efter att de är nedfrästa för att få ett exakt mått. Men det kan samtidigt vara bra för dig som kund att kunna uppskatta priset innan jobbet påbörjas.
Våra maskiner påverkar gräsmattan minimalt. Det blir inga permanenta spår i gräsmattan. Efter stubbfräsning så blir det däremot alltid kvar lite spån som kan få gräset att gulna, men det återhämtar sig snabbt.
Vår stubbfräs behöver endast en bredd på 80cm för att ta sig fram. Vi kan även ta oss över enklare nivåskillnader genom att använda ramper som vi har med oss.
Stubbfräsning ger rätt till skattereduktion via RUT-avdraget. Det innebär att du får 50% i “rabatt” på arbetskostnaden.

Hör av dig till oss!

Vi ser fram emot att få komma i kontakt med dig. Vår rekommendation är att du skickar ett mail eller använder vårt enkla kontaktformulär här intill.

Behöver du hjälp med Stubbfräsning?